Rafael Obrador

Rafael Obrador

Cap del Servei D'Hospitalització i UCI
Diplomat en Urgències i Cures Intensives ACVECC

Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa el 1996, va rebre una beca ERASMUS per realitzar un internat general en petits animals a la Universitat d’Utrecht (Holanda). Al finalitzar l’internat, comença a treballar en clínica privada al Regne Unit durant un any, abans de tornar a Mallorca, on va treballar durant un temps en el servei d’Urgències Veterinàries Associades.

L’any 2001, comença a treballar en l’Hospital Ars Veterinaria, començant en el servei d’urgències, medicina i cirurgia general, fins a acabar com a responsable del servei d’Hospitalització.

Anys més tard, realitza un internat de medicina i cirurgia general en petits animals al Regne Unit, i poc després comença la residència en Urgències i Cures Intensives a la Universitat de Carolina del Nord (Estats Units). Des del 2013 és Diplomat pel Col·legi Americà d’Urgències i Cures Intensives (DACVECC).

Durant tres anys és professor d’Urgències i Cures Intensives en la Universitat d’Auburn (Estats Units). Abans de tornar a l’Hospital Ars Veterinaria el maig del 2018, ha treballat en el servei d’Urgències i Cures Intensives a la Universitat de Berna (Suïssa). El seu principal interès és la insuficiència renal aguda, el shock sèptic i la fluïdoteràpia en pacients crítics.

Publicacions:

• Obrador R, Musulin S, Hansen B. Red Blood Cell Storage Lesion. J Vet Emerg Crit Care. 2015 Mar– Apr; 25(2): 187 – 99.

• Adamik K, Obrador R, Howard J. Comparison of acid-base and electrolyte changes following administration of 6% hydroxyethyl starch 130/0.42 in a saline and a polyionic solution in anaesthetized dogs. J Vet Anesth Analgesia. 2017.10.1016/j.vaa.2017.11.003.

• E Abarca, R Obrador, JM Closa, A Ramis, A Font. “Hypertensive retinopathy and choroidopathy associated to hyperaldosteronism and secondary hyperparathyroidism in a cat”. Clin Vet Peq Anim. 2013, 33 (1): 35-40.

• E Abarca, R Obrador. ”Surgical approaches to common eyelids problems”. Canis et felis Journal. October 2008; 94:16-27.