Servei de Medicina Nuclear

L'hipertiroïdisme és la malaltia endocrina més freqüent en gats, afectant majoritàriament a pacients a partir dels 10 anys d'edat. Encara que existeixen diversos mètodes de tractament (medicaments anti-tiroïdals, cirurgia o dieta restrictiva), la teràpia més efectiva i segura és el iode radioactiu.

El iode I-131 radioactiu (un isòtop del iode que emet radiació) s'administra com a injecció sota la pell (via subcutània), on és absorbit i concentrat en les glàndules tiroides. Al concentrar-se dintre la glàndula, el iode I-131 destrueix les cèl·lules que provoquen l'excés d’hormones tiroïdals. El pacient ha d'estar ingressat en una sala degudament dissenyada i controlada durant 5 - 7 dies, en la qual rebrà atencions mèdiques necessàries.

L'Hospital Ars Veterinaria ha estat acreditat recentment pel Consell de Seguretat Nuclear per a l'administració de Iode I-131 i Tecneci Tc-99.

A la tardor del 2018, activarem el servei de Medicina Nuclear per tractar gats amb hipertiroïdisme. Us mantindrem informats.

En cas de ser un pacient derivat des d’un altre centre, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres trucant al 93 285 84 00 o escrivint a medicinainterna@arsveterinaria.es

EQUIP